Luottamustehtäväni
Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen 2024-
HUS-yhtymän lähipalvelu- ja integraatiolautakunnan jäsen 2022-2024
Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsen 2022-2024
Vasemmistoliiton puoluekokousedustaja ja tavoiteohjelmavaliokunnan jäsen, Pori 2022
Kirkkonummen Vasemmiston luontotyöryhmän puheenjohtaja 2022-2024
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaalilautakunnan 1. varajäsen 2022-2024
Kirkkonummen kunnanvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja 2021-2024
Kirkkonummen Vasemmiston sihteeri 2021-2024
Kuka Katja?
Olen helsinkiläinen toimittaja, yrittäjä, äiti ja Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen.
Politiikkani kärjet ovat reilu työelämä, koulutus, toimeentulo eri elämäntilanteissa ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen.
Kasvatustieteen maisterin tutkinnon jälkeen olen työskennellyt opettajana, markkinoinnin johtotehtävissä ja toimittajana. Minulla on myös liikunnanohjaajan ja ravintolakokin koulutus. Seuraavaksi aion oppia lisää tilastollisesta data-analyysista.
Bodaan, fleksaan ja kasvatan salaattini itse. Olen ripillä käynyt ateisti, jonka mielestä naapurin kissa ansaitsee kuningattaren kohtelun. Paras kulkuväline on juna, joka kuljettaa kotiseudulle Pohjois-Karjalaan.
Lähdin politiikkaan mukaan kun huomasin, miten erilaisiin ryhmiin ihmiset jaetaan jo teini-iässä. Yhteiskunnan tuki ei kannattele kaikkia ja siksi tarvitsemme muutoksia sosiaalityön resursseihin, huumausainelainsäädäntöön ja käytäntöihin, joilla ihmisiä autetaan kun elämä ei muuten kannattele.
Julkisen terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen rahoitus ei ole riittävää. Pitkällä aikavälillä kalliiksi käyneiden yksityisten palvelujen ostaminen on kuihdutettava minimiin. Esimerkiksi lastensuojelu on kallistunut huomattavasti sen jälkeen, kun oikeistopoliitikot ulkoistivat lähes koko sijaishuollon yksityisten yrittäjien käsiin. Nyt on aika tuottaa riittävästi palveluja - kunnalta kuntalaisille.
Koulutuksella on väliä. Töihin ei pääse ilman kunnon koulutusta. Ammatillisen koulutuksen rahoituksen tulee olla riittävää niin, että koulusta saa riittävät taidot työelämään. Myös ammatillisessa koulutuksessa tulee saada yleissivistävää opetusta yhteiskunnan toiminnasta ja kannustusta jatko-opintoihin, jotta amikset eivät jää eriarvoiseen asemaan lukiolaisiin nähden. Korkeakoulujen pitää antaa tilaa luovuudelle, keksimiselle ja omalle ajattelulle. Koulutus on liian suorituskeskeistä ja elinkeinolähtöistä jo toiselta asteelta lähtien. Jokaiselle pitää olla riittävästi moniammatillista tukea oppimiseen, sillä peruskoulun jälkeisen tutkinnon puuttuminen lisää merkittävästi syrjäytymisriskiä.
Reilu siirtymä on avaintekijä tasa-arvoisen ja kestävän Suomen luomisessa. Heikoimmassa asemassa olevat eivät saa joutua maksajiksi välttämättömässä muutoksessa kohti ekologisesti kestävää maailmaa. Pidetään huolta toisistamme - rakennetaan kestävä Suomi yhdessä!