Prostituutio ja ihmiskauppa

Me too -liikkeen jälkeen toivon syntyvän uuden liikkeen, jossa jokainen, joka tuntee jonkun joka on ostanut seksuaalipalveluja tarkistamatta henkilön taustaa tai jopa tietäen että kyse on laittomasta parituksesta tai ihmiskaupasta, astuu esiin. Olisipa jollain asiakkaalla munaa myöntää virheensä ja nostaa tämä asia tapetille.

Joka edelleen väittää naisen euron olevan miehen euro ja sukupuolten olevan tasa-arvoisia, voi tutustua tarkemmin seksiin liittyvään ihmiskauppaan ja paritukseen Suomessa. Seksiin liittyvään ihmiskauppaan ja paritukseen liittyy usein fyysinen ja seksuaalinen väkivalta, ihmisarvon riisto, häpeä ja riski terveyden menettämisestä. Uhrit saattavat levittää tietämättään esimerkiksi HIViä. Naisille tämä on vielä isompi ongelma kuin miehille: he saattavat tulla raskaaksi. Työterveydenhuoltoa ei tässä ’’ammatissa’’ ole. Tilannetta hankaloittaa se, että uhreja siirrellään paikkakunnalta ja maasta toiseen.

Suomalainen mies on altis myös ostamaan seksiä ulkomailta, joissa valvonta on yleensä surkeampaa kuin Suomessa. Koti-Suomeen viedyn seksitaudin lisäksi mukaan saattoi lähteä puolison pettämisen lisäksi rikoksen uhrin hyväksikäyttö ja kuitti rikollisjärjestöltä. Kuinkahan moni asiakkaista edes ajattelee näitä näkökulmia?

Itäblokin mittapuulla varakkaat miehet siis käyttävät hyväkseen yleensä köyhistä maista tulevia nuoria naisia. Parittaja vetää oman siivunsa välistä tai pahimmassa tapauksessa kaikki tulot. Ei tarvita intersektionaalista feminismiä kertomaan, että tämä on väärin. Miksi tästä ei puhuta?

Helsingin Sanomat julkaisi vastikään reportaasin tukholmalaisen opiskelija-asuntolan käyttämisestä ihmiskaupan uhrien paritukseen. Siinä kerrottiin, että ratsian aikana poliisit jututtivat ’’41:tä seksin myyjää. Heistä viisi oli miehiä ja yksi transihminen. Loput olivat naisia, jotka olivat tulleet Tukholmaan muun muassa Romaniasta, Nigeriasta, Keniasta, Venäjältä, Valko-Venäjältä, Ukrainasta, Espanjasta, Ecuadorista, Kolumbiasta ja Puolasta.’’ Ruotsissa seksin ostaminen on rikos, mutta myyminen ei.

Suomessa asiat eivät ole yhtään sen paremmin, vaikka osto ja myynti ovat sallittuja. Suomessa toimii satoja, jollei jo nelinumeroisia määriä prostituoituja, joille riittää työtä. Seksin osto saa ja pitää olla sallittua, mutta vain valtion lisenssillä ja valvonnassa. Nyt et tiedä, mitä ostat.

#youtoo

Edellinen
Edellinen

Lukiolaisten ja ammattikoululaisten uupumus

Seuraava
Seuraava

Tutustu kuntavaaliehdokkaisiin!